Menu
U bevindt zich hier:

Lasersnijden

Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een bewerkingstechniek waarmee materialen met een laser op maat en in de juiste vorm worden gelaserd. Het lasersnijden wordt op de werkvloer ook wel snijden of cutting genoemd.

Lasersnijden is een perfecte manier voor het snijden van:

Wij lasersnijden geen aluminium omdat onze lasermachines Co2 lasers zijn. Aluminium wordt gesneden door middel van een fiber laser.

De voordelen van lasersnijden

Het gebruik van lasersnijden kent veel voordelen:

  • Het heeft een hoge snijsnelheid
  • Het zorgt voor een fijne snede
  • Er is weinig materiaalverlies
  • Er kunnen eenvoudig ingewikkelde vormen gesneden worden
  • Nabewerking is in de meeste gevallen niet nodig

Waarom kiezen voor De Vries Lasertechniek?

De Vries, gevestigd in Eindhoven, beschikt over plaat -en buislasersnijmachines: de Adilas 2 Combo, een volautomatische 2D buis-/plaatlaser en de Adige LT712D 2D buislaser. Sinds mei 2016 beschikken wij ook over de Adige LT722D. Met deze machines kunnen uiteenlopende plaat- en buisbewerkingen uitgevoerd worden. De LT712D is voorzien van een 2,5 kW Rofin laserbron en een automatisch magazijn voor bulkaanvoer van buizen en kokers tot een lengte van 6500 mm. Tevens bevindt zich aan de voorzijde van deze machine een wisseltafel voor plaatmateriaal met een maximale afmeting van 6000 x 3000 mm. De LT712D beschikt over een Rofin 2,5 kW laserbron en een automatisch magazijn voor bulkaanvoer van buizen en kokers tot een lengte van 6500 mm. De machines worden aangestuurd door middel van een CAD-CAM koppeling. Snelheid en nauwkeurigheid is hierdoor gegarandeerd.

Enkele voordelen van deze lasersnijmachines voor u op een rij:

  • Productietijdverkorting
  • Korte levertijden
  • Vereenvoudigde montagemogelijkheden door toepassing van pen/gat verbindingen
  • Hogere maatvastheid
  • Reductie van materiaalkosten

Wij kunnen groot formaat plaatwerk lasersnijden met een maximale plaatdikte van 15 mm.  Ook zijn wij  specialist in het snijden van buis- en kokerproducten voor zowel grote als kleine series. Wij leveren zowel halffabricaten als eindproducten.

Voorbeelden van lasergesneden producten

Geïnteresseerd in lasersnijden?

Neem contact op

 

Lasersnijden in Eindhoven

De Vries Lasertechniek uit Eindhoven is sinds jaar en dag een professionele speler op het gebied van buislasersnijden en plaatlasersnijden. We zijn een kwalitatieve leverancier van eindproducten en halffabricaten. Onze lasersnijmachines behalen een zeer hoge snelheid bij het snijden van buis-, koker -en plaatmateriaal. Een no-nonsense bedrijf dat de nieuwste technieken combineert met ambachtelijk vakmanschap. Dat resulteert in hoogwaardige producten met een unieke precisie. Producten waar je op kunt vertrouwen.

We zijn EN 1090-1, ISO 9001 en VCA gecertificeerd en lid van de Metaalunie. 

Al 60 jaar maken wij diverse producten van staal. Gevestigd op de Esp 407 in Eindhoven.

Heeft u een vraag?

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u terug. Of bel ons op:  040 290 11 80